Чи підтримують криворіжці дистанційне навчання: опитування

Чи підтримують криворіжці дистанційне навчання: опитування

Фото: Перший Криворізький

З 1 вересня у школярів та школярок розпочнеться новий навчальний рік, вже другий рік поспіль діти здобувають освіту в умовах повномасштабної війни.

Журналісти "Першого Криворізького" також запитали у батьків, чи готові вони разом з дітьми до початку нового навчального року та скільки вже витратили коштів для підготовки до школи. Дізналися чи підтримують вони дистанційну форму навчання, чи проти неї.

Більшість криворіжців та криворожанок підтримують дистанційну форму навчання. Вважають, що краще дітям здобувати освіту у безпеці. Адже зараз ймовірність завдання ракетних ударів по всій території України залишається високою.

«Ми сподівалися, що буде навчання не дистанційне, зараз потрошки готуємось. Спочатку я була проти, для мене дистанційне навчання — не найкраща форма навчання. Але після того, як ми пережили приліт, і на жаль те, що відбувалося, за минулий місяць. То я звичайно зрозуміла, що все ж таки кращий варіант це дистанційне навчання», — ділиться криворожанка.
Містяни сподівалися, що в місті буде спокійніше, бо все ж таки хотіли, щоб діти навчалися офлайн. Вважають, що рівень дистанційного навчання низький.

«Звичайно рівень дистанційного навчання низький, але в наші реалії це єдине, на що ми можемо сподіватися. Тому ми з позитивом відносимося, і дякуємо, що хоч так. Вчителі входять в наше становище і ми їх розуміємо», — говорить місцева мешканка.
Зі згоди батьків, журналістам надали відповіді також і школярі.

«Я вже готовий до навчання. Ну принципі, навчатися? Це легко! Хотілося б бути з колективом, більше бачитися з класом, а онлайн — дехто камери виключив і все», — поділився школяр.
А от, наприклад, школярка, яка переходить у 7 клас говорить, що в цьому році на неї чекає дуже багато нових предметів, але іноді на дистанційці важко все освоїти.

Також ми дізналися, скільки в цьому році батькам довелося витратити коштів на підготовку до навчання.

Загалом це покупки до 1000 гривень. Тому що в цьому році криворізьким родинам не треба витрачати кошти на шкільну форму, портфелі тощо.

«Ми загалом ще не витрачали кошти, бо все одно буде дистанційне навчання», — каже криворіжець.
Водночас місцева мешканка, яка має трьох дітей витратила близько 5 000 гривень, бо до школи ходять усі діти.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Відео: Даніїл Токмаков Тадеуш Бабеуш

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну