50 нових свердловин необхідно для забезпечення водою Херсонщини

50 нових свердловин необхідно для забезпечення водою Херсонщини

Фото: Ілюстрація Перший Криворізький

Близько одного мільйона жителів Кривого Рогу та Миколаєва вже забезпечені питною водою з Карачунівського водосховища, але актуальним все ще залишається питання постачання води для Херсонщини. Про це повідомив Міністр Руслан Стрілець під час участі в Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням Керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

«...Відновлення постачання води на Півдні – одне з ключових питань засідання президії Конгресу. Актуальна потреба для Херсонщини – нові 50 артезіанських свердловин. Продовжуються роботи з буріння. Попередній дедлайн – 15 жовтня. Прокладання трубопроводів – до 15 листопада. Щоб прискорити виконання цих робіт, Кабінет Міністрів України схвалив рішення, яке спрощує процедуру...», – зазначив Руслан Стрілець.

Також Міністр Руслан Стрілець нагадав про збитки, які завдала РФ, підірвавши Каховську ГЕС, а саме:

  • 70% води Каховського водосховища втрачено;
  • 600 тисяч гектар територій постраждали;
  • 146 млрд гривень орієнтовної фінансової шкоди довкіллю.


Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України анонсувало оприлюднення попередніх підсумків роботи місії UNEP в Україні, учасники якої прибули з 20 країн в перші дні катастрофи на Херсонщині. Експерти обраховують не тільки наявні екологічні втрати, але й екосистемні послуги.

Нагадаємо, що в результаті теракту російської армії на Каховській гідроелектро станції було зруйновано 11 прольотів верхньої частини греблі із 28-ми. 3 машинної зали ГЕС стався витік 150 тонн мастила, тому Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню.

Посилання скопійовано в буфер обміну