У Кривому Розі перевіряли укриття в освітніх закладах міста: які результати

У Кривому Розі перевіряли укриття в освітніх закладах міста: які результати

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 30 серпня, журналісти “Першого Криворізького” долучились до перевірки укриттів у двох школах і садочку Кривого Рогу.

Першим відвідали дитячий садок у Центрально-Міському районі міста.
Директорка Тетяна Леонідівна розповіла, що садок в офлайн режимі почав працювати у середині червня, коли закінчили ремонт укриття. Ремонт виконували коштом міського бюджету.

Зараз садочок відвідує близько 70 дітей. У садочку відкриті 6 груп, діти перебувають у садку повний день. Під час тривоги дітей за відпрацьованим алгоритмом виховательки проводять в укриття. Діти не відчувають стрес під час перебування переходять в укриття, запевняє вчителька-методистка Наталя Василівна.

“Коли звучить сирена, все відбувається в ігровій формі. У нас є міні-валізки, діти беруть їх з собою і ніби відправляються у подорож у чарівну кімнату захисту”, — говорить Наталя Василівна.

Укриття розраховане на 150 людей, воно відкрите цілодобово, люди з сусідніх будинків також можуть у ньому перебувати під час тривог, для цього відведено окреме приміщення.

Перевагу у прийомі дітей віддавали батькам, які працюють. Відвідують садочок також діти-переселенці та діти військовослужбовців.

Укриття у гімназії у Центрально-Міському районі також підготовлене. Його відремонтували коштом міського та районного бюджету. Долучились до облаштування і батьки — вони придбали меблі. Укриття розраховане на 200 людей.

Триває ремонт бомбосховища у гімназії в Металургійному районі міста. Його проводять коштом міського бюджету та благодійного фонду “Допоможемо разом”. Поки укриття не буде готове та його не перевірять працівники ДСНС, діти для консультацій відвідуватимуть інший навчальний заклад.

“Зі 194 шкіл району 145 працюватимуть у змішаній формі, 49 - у дистанційній, з 213 садочків 76 планують працювати у змішаній формі, інші 136 - у дистанційній; 1 - не функціонує; з 51 закладу позашкільної освіти 8 - у змішаній формі навчання, 43 – у дистанційній. У місті Кривий Ріг 4 школи розпочнуть навчальний процес в онлайн-форматі, 125 - дистанційно з офлайн-консультуванням; 69 дошкільних закладів освіти працюватимуть у змішаному режимі, ще 83 - дистанційно”, — сказав Євген Ситниченко.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну