В Україну доставили 3 000 доз вакцин проти гепатиту А

В Україну доставили 3 000 доз вакцин проти гепатиту А

Фото: Перший Криворізький

У 2022 - 2023 роках для підтримки імунізації в Україні ЮНІСЕФ закупив понад 2,89 мільйона доз вакцин. Вакцина допоможе захистити дітей і дорослих від гепатиту А.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Гепатит А — вірусна інфекція, що вражає печінку і може спричинити захворювання середнього і важкого ступеня.

Зазначається, що симптоми включають лихоманку, нездужання, діарею, нудоту, дискомфорт у животі, темну сечу та жовтяницю. Частіше хворіють дорослі, тяжкі форми захворювання та летальні випадки теж більш ймовірні у старшому віці.

«Вакцинування від гепатиту А важливий компонент з точки зору попередження цієї вірусної хвороби. Збудник потрапляє в організм людини через заражену їжу чи воду. Щеплення проти гепатиту А не входять до календаря профілактичних щеплень, але рекомендовані дітям та дорослим. Вакцина, яку надали міжнародні партнери, буде розподілена за потреби, враховуючи існуючі ризики на постраждалих територіях», — зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Інфікування гепатитом А можливе через вживання забрудненої питної води або харчів та недотриманням санітарних норм під час обробки чи приготування продуктів.

Вакцину проти гепатиту А фонд ЮНІСЕФ доставив як гуманітарну допомогу на запит Міністерства охорони здоров?я після теракту на Каховській ГЕС.

Зокрема, були закуплені інактивована та оральна поліомієлітна вакцина, вакцини для профілактики гепатиту В, дифтерії-правця, кору-паротиту-краснухи та інші.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну