Очільницю ВЛК підозрюють у видачі фальшованих довідок про непридатність до військової служби

Очільницю ВЛК підозрюють у видачі фальшованих довідок про непридатність до військової служби

Фото: ДБР

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру голові військово-лікарської комісії одного з районів Київської області, яка за гроші видавала довідки про непридатність до військової служби.

Про це йдеться на сайті ДБР.

Встановлено, що військовозобов'язані чоловіки отримували довідки ВЛК про непридатність до військової служби із відповідним виключенням з військового обліку. Всі «липові» довідки видавались за підписом посадовиці та завірені печаткою.

За даними слідства, підшуковував «клієнтів» начальник відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Київської області зі своїми двома спільниками, яким було повідомлено про підозру у липні.

За свої послуги зловмисники брали від 6 до 10 тисяч доларів США. Вартість залежала від наявних проблем зі здоров’ям ухилянтів та їхнього віку. Чим старше був чоловік, тим дешевше була «послуга» з підробки документів. Голова ВЛК виписувала довідки навіть без проходження чоловіками комісії.

Посадовиця підозрюється у внесені до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну