Полковнику РФ, який закатував двох українців, повідомили про підозру

Полковнику РФ, який закатував двох українців, повідомили про підозру

Фото: Полыцыя України ілюстрація

СБУ повідомила про підозру окупаційному «коменданту Херсонщини», який особисто закатував двох українців.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Служба безпеки задокументувала злочини російського полковника Віктора Бедрика – заступника командира 22-го арміи?ського корпусу берегових військ РФ, який вбивав цивільне населення України.

На період окупації Херсона він став так званим «військовим комендантом Херсонської області» і виконував завдання кремля щодо придушення руху опору в регіоні.

Одразу після свого «призначення» російський посадовець віддав розпорядження про облаштування катівень на території захопленого на той час обласного центру.

Окупанти звозили до застінків місцевих жителів, яких викрадали з приватних осель або прямо посеред вулиці, насамперед під час антиросійських мітингів.
У камерах цих в’язниць людей били, застосовували до них струм, залишали без їжі та води, а також погрожували розстрілом.

Одна з катівень була обладнана поверхом нижче «службового кабінету» Бедрика – у підвалі захопленої окупантами в Херсоні адміністративної будівлі.

При цьому він не тільки спостерігав за тим як його підлеглі знущаються з викрадених громадян, але й особисто брав участь у побитті потерпілих.
Встановлено, що Бедрик причетний до катування щонайменше 12 мирних жителів Херсонщини, які виступали проти окупаційного режиму РФ.

Двоє з цих потерпілих були закатовані до смерті.

Щоб приховати воєнні злочини, російські загарбники записували у власних документах «судово-медичної експертизи», що «знайшли» загиблих «вже мертвими посеред міста».

Крім того, задокументовано злочинну діяльність «наглядача» за ув’язненими – Олександра Чичкана, який є підлеглим Бедрика.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Бедрику та його підлеглому Чичкану про підозру за частина 2 статті 28 та частин 1, 2 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну