На Бахмутському напрямку звільнили 44 квадратних кілометри площі, – Маляр

На Бахмутському напрямку звільнили 44 квадратних кілометри площі, – Маляр

Фото: Генштаб (ілюстрація)

За тиждень, що минув, звільнену територію на Бахмутському напрямку Сили оборони збільшили на 1 квадратний кілометр. Загалом звільнена площа на цьому напрямку складає 44 квадратних кілометри.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в telegram.

Противник і надалі намагається наступати на декількох напрямках - Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському.

Скрізь тривають важкі бої.

На Куп’янському напрямку ворог створює мінно-вибухові загородження вздовж кордону у Бєлгородській області. Шукає слабких місць в нашій обороні, щоб прорвати ії.

На Лиманському напрямку противник готується до перегрупування військ. Веде безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівка, південно-західніше Кремінна, Білогорівка Луганської області та Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник намагається всіма силами стримати наше просування вперед. Так, ворог безуспішно спробував відновити втрачене положення у районах Оріхово-Василівка та Кліщіївка Донецької області.

У ході ведення успішних бойових дій сил оборони витіснили противника з позицій у районах східніше та у центральній частині Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка Донецької області.

Ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Степове, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області.

На Півдні по Запорізькому та Херсонському напрямках противник в обороні.

Продовжував обстріли позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, при цьому активно застосовував баражуючі боєприпаси “Ланцет”.

В ході ведення наступальних дій сили оборони України мали успіх в напрямку південно-східніше Роботине та південніше Мала Токмачка Запорізької області, закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: Сили оборони звільнили Роботине у Запорізькій області

Посилання скопійовано в буфер обміну