У Кривому Розі з`явиться новий патріотичний мурал

У Кривому Розі з`явиться новий патріотичний мурал

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 25 серпня, у Саксаганському районі Кривого Рогу розпочали створення муралу, в пам'ять подій, які відбувалися з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на території Маріуполя.

Про це повідомила журналістка "Першого Криворізького" з місця подій.

За словами ініціатора створення пам'ятника художньої архітектури Данила Давиденка цей мурал буде служити пам'яттю для подвигу, які скоїли наші азовці, морпіхи, і в цілому увесь Маріупольський гарнізон.

«Я брат загиблого військового, і мені дуже прикро, за те що він загинув. Мені важко усвідомити, що його немає. Він буде жити на цьому муралі, в нашій пам'яті. Тому що поки ми пам'ятаємо, поки робимо архітектурні споруди, наші Герої будуть жити в матеріальному світі», — сказав Данило Давиденко.




Крім цього він зауважив, що нині кожен може робити свій внесок в наше суспільство.

Данило пояснює, що до ініціативи створення муралу до нього долучився психолог, психотерапевт та інструктор з тактичної медицини в навчальному-тренувальному центрі "Колос" Павло.

З самого початку він долучився до будівництва муралу без фінансового забезпечення. Він займався фасадними роботами, дав сітку тощо.

Крім цього, Данило поділився, що зараз дуже важко знайти патріотичних художників, які візьмуться за такий проєкт і візьмуть за це невеликі кошти.





Попри це, йому вдалося знайти митця Євгена, який нині і створює мурал.

За слова художника Євгена, мурал буде готовий орієнтовно через місяць або півтора місяця. Все залежить від погодних умов, адже у сильну спеку, зливу або сильний вітер важко малювати.

Наразі Євген вже змалював 40 балончиків з фарбою. Раніше він малював на Інгульці, Даманському та в інших місцях міста.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну