Громади Дніпропетровщини отримали ще 6 нових шкільних автобусів

Громади Дніпропетровщини отримали ще 6 нових шкільних автобусів

Фото: ДніпроОДА

Третя партія автобусів вирушила до ліцеїв та гімназій Дніпропетровщини. Загалом 6 машин. Вони підвозитимуть дітей у Новопільській громаді на Криворіжжі, а також Новопокровській та Першотравневській громадах.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

«Вручили освітнім закладам вже всі 26 нових машин, які придбали цьогоріч державним та місцевим коштом. Транспорт готовий стати до роботи в новому навчальному сезоні. А він, де це можливо, буде офлайн або в змішаній формі. Всупереч війні, наші хлопці та дівчата мають здобувати знання. І діставатися на уроки з комфортом», – йдеться у повідомленні.

Голова Новопокровської громади Людмила Муркович розповіла, що учнів підвозять з понад 30 населених пунктів. Загалом більш ніж півтисячі школярів.

Нині курсують 4 автобуси. Вони загалом за один рейс долають понад 200 кілометрів. До найвіддаленішого села – 38 кілометрів. Тож транспорт потрібен.

Директорка ліцею з Петроштравневської громади пані Інна розповіла, що навчальний рік її учні розпочнуть у змішаному форматі.

«Підвозимо дітей по нашому селу. Це десь 60 школярів. Курсує два рейси. Плюс доправляємо учнів до філій. Новий автобус дуже доречний. Це безпека наших дітей і спокій батьків. Щиро вдячні», – сказала пані Інна.

Поповнювати шкільний автопарк допомагають й міжнародні партнери. Вони подарували регіону майже два десятки автобусів. Ще 11 мають приїхати від Данії.

Нагадаємо, що наприкінці липня навчальним закладам Дніпропетровської області передали 8 нових автобусів, а до того на початку липня 12 автобусів поїхали до трьох районів області – Криворізького, Дніпровського та Кам’янського.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну