Які тютюнові компанії внесли до списку спонсорів війни

Які тютюнові компанії внесли до списку спонсорів війни

Фото: Перший Криворізький

Дві провідні тютюнові компанії світу Philip Morris International та Japan Tobacco International були внесені до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомила пресова служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

На офіційному сайті зазначається, що компанії продовжують вести бізнес в РФ та підтримувати економіку країни-агресорки сплатою значних податків до її бюджету.

Компанія Philip Morris International, яка виробляє продукцію Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS, займала у 2019 році 30,1% ринку Росії.

Крім цього, компанія є одним з найбільших платників податків до російського бюджету, коштом якого потім утримується й російська армія.

Наразі сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International в РФ перевищує 2 мільярди доларів.

«Згідно з даними фінансової звітності російського підрозділу Philip Morris, виручка компанії у перший рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну зросла на 8% до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році. Відповідно, податку на прибуток до бюджету агресора було сплачено на суму понад 136 млн дол. США.», — йдеться на сторінці.

Ще на початку повномасштабної війни Philip Morris заявив про намір продати свій російський бізнес, щоби зберегти свою репутацію.

Однак усі “спроби” продати російський бізнес начебто не мали успіху, і корпорація досі лишається одним з найбільших платників податків до російського бюджету.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну