День Незалежності України: що думають криворіжці та чи варто святкувати у воєнний час

День Незалежності України: що думають криворіжці та чи варто святкувати у воєнний час

Фото: Перший Криворізький

Більшість мешканців та мешканок Кривого Рогу вважають, що зараз не доречно масштабно святкувати День Незалежності України. Адже вважають, що кожен може відсвяткувати головне державне свято у сімейному колі або просто за чашкою кави.

Журналісти "Першого Криворізького" вийшли на вулиці Кривого Рогу й запитали мешканців, що для них особисто означає День Незалежності та чи варто святкувати це свято у такий непростий для усіх час.

Зауважимо, що цього року українці вже вдруге відзначають День Незалежності в умовах повномасштабної війни. Захисники та захисниці продовжують виборювати незалежність та право самостійно будувати майбутнє.

«День Незалежності це велике свято для кожного українця, особливо зараз. Це те, що кожен українець повинен пам’ятати й нести в собі — бути незалежним і сприяти розвитку всього українського», — говорить місцева мешканка.

Мешканці міста вважають, що українців це свято зближає. Адже під час війни у більшості громадян змінилися цінності та світогляд.

«День Незалежності України це саме той час, як на мою думку, коли люди стають міцніші. Це саме тоді, коли ми пізнаємо не тільки нашу культуру, але і розвиваємось в її напрямку ще більше», — каже криворіжець.

Також криворіжці пояснюють, що незалежність перш за все це про свободу. Свободу містян, це вміння розпоряджатися долею так, як ти хочеш, бути свідомим, сприяти розвитку всього українського тощо.

Водночас редакція "Першого Криворізького" дізналася чи варто у такий непростий час святкувати День Незалежності.

Більшість містян вважає, що масштабні святкування, концерти зараз не потрібні, адже це наражає на небезпеку велику кількість людей. Також люди думають, що зараз не зовсім вдала пора.

«Я вважаю, що ні. Тому що дуже небезпечно, хіба що наодинці з родиною», — запевняє криворожанка.

Попри це дехто вважає, що найголовніше пам'ятати про це свято. А от сам День Незалежності можна відзначити у родинному колі, або навіть достатньо у себе в душі.

«Я думаю кожен може це відсвяткувати якось по-своєму, не особливо для цього проводити масштабні заходи», — говорить місцева мешканка.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Відео: Тадеуш Бабеуш

Посилання скопійовано в буфер обміну