У Кривому Розі чоловіка засудили за психологічне насилля над матір’ю

У Кривому Розі чоловіка засудили за психологічне насилля над матір’ю

Фото: Перший Криворізький

У липні 2023 року Тернівський суд Кривого Рогу виніс вирок раніше судимому 33-річному чоловіку за психологічне насильство по відношенню до своєї матері.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Дорослий син психологічне насильство над матір’ю вчиняв систематично, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя жінки.

Так, 30 вересня 2022 року, приблизно о 17:00 годині, перебуваючи за місцем свого мешкання, висловлювався в її сторону нецензурною лайкою та залякував, на зауваження не реагував.

Відносно нього склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення та постановою Тернівського районного суду Кривого Рогу від 10 листопада 2022 року визнали винним та притягнули до адміністративної відповідальності.

Далі, 29 листопада 2022 року, о 05:50 годині, ображав нецензурною лайкою, принижував честь та гідність матері, на зауваження не реагував, чим вчинив психологічне насилля в сім`ї.

Відносно чоловіка склали протокол, постановою суду від 29 листопада 2022 року визнали винним та притягнули до адміністративної відповідальності.

Далі, 6 березня 2023 року, чоловік знаходився біля центрального входу шахти, де працює його мати. Там він висловлював словесні образи, нецензурно лаявся, на зауваження не реагував. На нього склали протокол та притягнули lо адміністративної відповідальності.

7 березня 2023 року, приблизно о 05:30 годині, чоловік прийшов до під’їзду дому, де мешкає його мати. Він знав, що в такий час вона йде на роботу.

Діждавшись, коли вона вийде з під`їзду, словесно ображав жінку нецензурною лайкою, вимагав грошові кошти, переслідував потерпілу.

Внаслідок таких дій з боку сина, потерпіла зазнала психологічних страждань та погіршення якості життя, вона перебувала у пригніченому стані та хотіла захиститися від насильства з боку її дорослого сина.

Суд встановив, що з березня 2023 року чоловік перебуває на обліку у лікаря нарколога з приводу психічних поведінкових розладів внаслідок вживання декількох психоактивних речовин.

У судовому засіданні чоловік повністю визнав себе винуватим.

Тернівський суд визнав 33-річного чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, а саме домашньому насильстві.

Чоловіку призначили покарання у вигляді 2 років.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив чоловіка від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, з умовою періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Читайте також: Шахрайство з ліками та закордонними паспортами: у Кривому Розі засудили чоловіка



Посилання скопійовано в буфер обміну