Які найзатребуваніші професії на Дніпропетровщині цьогоріч

Які найзатребуваніші професії на Дніпропетровщині цьогоріч

Фото: Pixabay

У січні-липні 2023 року про наявність вільних робочих місць службу зайнятості поінформували майже 4 700 роботодавців Дніпропетровщини. Кількість вакансій, заявлених роботодавцями, становила понад 18 700.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

Станом на 1 серпня 2023 року у базі даних служби зайнятості налічувалося майже 4 000 вакансій. Крім того, містилася інформація про 400 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на професіоналів. За конкретними професіями дуже затребуваними виявились лікарі, інженери різних галузей, бухгалтери, вчителі, майстри тощо.

Так само затребуваними були кваліфіковані робітники з інструментом та спеціалісти з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин. А це слюсарі, водії, електромонтери, електрогазозварники, токарі тощо.

Великим попитом у роботодавців користуються й працівники сфери послуг – продавці, кухарі, охоронники, швачки тощо. У сільськогосподарському секторі – трактористи, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники, вантажники, двірники.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну