Скільки за півроку висадили дерев у Кривому Розі

Скільки за півроку висадили дерев у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

За півроку у Кривому Розі висадили майже 2 700 зелених насаджень, де дерева та кущі. Про це редакція «Першого Криворізького» дізналися зі звіту міськради про виконання Міської програми вирішення екологічних проблем та поліпшення стану навколишнього природного середовища за 2016-2025 роки.

Зазначимо, що більшість зелених насаджень були висаджені не коштом міського бюджету, озеленення профінансували промислові підприємства.

З 2 700 древ, 480 висадили за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища на територіях загального користування. А 2177 зелених насаджень на територіях промислових підприємств, з них у санітарно-захисних зонах 1 158 дерев та 241 кущ.



Зазначимо, що вищезазначені статистичні дані вказані без урахування висаджених зелених насаджень на приватних територіях.

За минулий рік у Кривому Розі висадили 10 500 дерев та кущів. Тоді, коли, наприклад, у Львові за минулий рік висадили 19 190 зелених насаджень. Це тоді, коли площа Кривого Рогу — 430 кілометрів, а Львову — 149 кілометрів. А обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря нашого міста сягнув 65,8 тисячі тонн, у Львові ж цей показник минулого року був — 46,7 тисячі тонн.


Також відомо, що за пів року акціонерне товариство «ПівдГЗК» на площі 673,2 гектара провело інвентаризацію зелених насаджень.

кількість
Нагадаємо, що у Кривому Розі депутати підтримали петицію, у якій екоактивісти вимагають провести загальну інвентаризацію дерев.

Посилання скопійовано в буфер обміну