Криворіжці можуть викликати мобільну бригаду допомоги у разі домашнього насильства

Криворіжці можуть викликати мобільну бригаду допомоги у разі домашнього насильства

Фото: UNFPA

Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги UNFPA підтримують постраждалих від домашнього насильства мешканців Кривого Рогу.

Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) з 2015 року втілює Програму з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству. У межах цього, UNFPA запустив мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які надають підтримку постраждалим від домашнього насильства у 21 області України.

У Кривому Розі працює дві мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, що допомагають постраждалим від домашнього насильства. Команди мобільних бригад виїжджають на виклики у тому числі й у важкодоступні місця, надаючи підтримку людям, які не мають доступу до спеціалізованих послуг або обмежені у пересуванні.

Соціально-психологічна допомога, яку надають мобільні бригади, включає психологічну підтримку, інформування постраждалих осіб про доступні медичні, юридичні та інші послуги для подолання наслідків насильства. Команда бригад роз’яснює постраждалим їхні права та надає інформацію про можливості отримання допомоги. За необхідності, мобільні бригади можуть перевезти постраждалих до безпечного місця: кризової кімнати чи притулку.

Основна перевага мобільних бригад полягає у їхній мобільності та здатності оперативно реагувати на виклики постраждалих осіб, забезпечуючи своєчасну допомогу. До складу кожної з мобільних бригад входять два фахівці – психолог(-иня) і соціальний(-а) працівник(-ця), а також водій(-ка) з автомобілем.

Щоб скористатись послугами мобільної бригади у Кривому Розі, необхідно зателефонувати за номерами телефонів:
  • 380674524215
  • 380994524215
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну