Мільйон гривень з бюджету Кривого Рогу виділили на навчання стартаперів

Мільйон гривень з бюджету Кривого Рогу виділили на навчання стартаперів

Фото: Перший Криворізький

Комунальне підприємство "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" оголосило торги на послуги експертів – консультантів з супроводу та сприяння реалізації стартапів з інноваційного підприємництва. Очікувана вартість послуги — мільйон гривень.

Про це йдеться на сайті держзакупівель prozorro.

Початок аукціону — 25 серпня 2023 року.

Програма консультацій з експертами розрахована на 400 годин.

Послуги експертів-консультантів з супроводу та сприяння реалізації стартапів з інноваційного підприємництва) включає:
  1. Консультації та менторство: забезпечення доступу до експертів та консультантів, які надаватимуть супровід, консультації та менторство, щоб допомогти стартапам валідувати свою ідею, визначити ціннісну пропозицію, конкурентні переваги та детальний бізнес-план розвитку.
  2. Підтримка при пошуку фінансування: надання допомоги та сприяння у пошуку фінансування для стартапів, включаючи допомогу у підготовці інвестиційних презентацій, тренування у пітчингу, допомогу у налагоджуванні зв'язків з потенційними інвесторами, в залученні грантів або венчурних інвестицій.
  3. Проведення тренінгів та семінарів: проведення тренінгів та семінарів для розвитку навичок підприємців. Це допоможе підвищити їхню компетенцію, надати необхідні знання з азів бізнесу та підвищити конкурентоспроможність.
  4. Організація мережевих заходів та зв'язків: надання доступу до мережі зв'язків, організація заходів та зустрічей, де команди зможуть обмінюватися досвідом, знаходити партнерів та клієнтів, а також розширювати свій професійний нетворк. Учасники повинні мати вже існуючі аккаунти в ключових мережах і власний професійний нетворк.
  5. Прозорість та ефективність: надання підсумкових звітів про хід виконання послуги (паперові звіти та відеозаписи проведених лекцій, відкритих для загальної аудиторії).
  6. Підтримка розвитку стартапів: в період дії договору надання необхідної підтримки розвитку стартапів через надання учасником бізнес-ресурсів, наставництво, консультації та доступ до мережі контактів. Головна мета полягає в тому, щоб допомогти стартапам розвивати свій бізнес і виходити на міжнародні ринки, де вони зможуть залучати фінансування, в тому числі шляхом продажу часток у стартапі.
  7. Гарантії результатів та їх якість: забезпечення досягнення конкретних якісних результатів та показників успіху. Це може бути пов'язано з фінансовими показниками, зростанням стартапів, залученням інвестицій та іншими метриками.
  8. Захист інтересів: гарантування конфіденційності даних, інтелектуальної власності та виконання договірних зобов'язань.
?Результатом надання послуги, за задумом ІРМ, стане:

  • Володіння навичками професійного пітчингу перед інвестором:
  • Команда стартапу навчиться ефективно презентувати свою ідею та бізнес-модель перед потенційними інвесторами. Це включає навички публічних виступів, уміння аргументувати свої ідеї та переваги над конкурентами, доносити до інвесторів ідею та цінність свого бізнесу.
  • Складання професійного пітч дека та бізнес-плану: Команда стартапу розробить пітч дек та бізнес-план, які є необхідними інструментами для подальшої ефективної комунікації з інвесторами, партнерами, та клієнтами. Ці документи включають стратегію розвитку, маркетингові плани, фінансові прогнози та інші ключові елементи, необхідні для презентації бізнесу.
  • Розробка маркетингової стратегії розвитку продукту: Команди стартапів створять маркетингову стратегію, що включає визначення цільової аудиторії, позиціонування продукту на ринку, канали збуту та просування. Це допоможе стартапу залучати клієнтів та розширювати свою ринкову присутність.
  • Розробка стратегії залучення інвестицій: Команда стартапу при підтримці консультантів та менторів учасника розробить стратегію залучення фінансування. Це може включати ідентифікацію потенційних інвесторів та грантових програм, ведення переговорів та підготовку необхідних матеріалів для презентації перед інвесторами.
  • Укладання попередньої угоди з донором, інвестором на первинне фінансування юридичної особи: Підтримка стартапів у процесі укладення попередньої угоди з донором або інвестором для отримання початкового фінансування для юридичної особи. Це може включати допомогу у визначенні умов угоди та її підготовку.
  • Розробка MVP (Minimum Viable Product): Підтримка у розробці MVP - мінімально життєздатного продукту. Це дозволить стартапам протестувати свою ідею на ринку та отримати зворотній зв'язок від користувачів. Учасник надасть експертну підтримку та ресурси для розробки та випуску MVP.
  • Створення та реєстрація юридичної особи у місті Кривий Ріг: Допомога стартапам у процесі створення та реєстрації юридичної особи відповідно до місцевого законодавства. Це може включати консультації з юридичних питань, підготовку необхідних документів та надання контактів юристів та інших галузевих експертів, які можуть допомогти із супроводом стартапу в процесі реєстрації.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну