Коригував ракети по житловому будинку, лікарні: на Дніпропетровщині викрито ворожого агента

Коригував ракети по житловому будинку, лікарні: на Дніпропетровщині викрито ворожого агента

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний був завербований лідером проросійської радикальної громадської організації «SERB» для збору військової інформації з метою подальшої передачі представникам спецслужб РФ.

Виконуючи завдання російського куратора, підозрюваний здійснював збір даних щодо місць дислокації та переміщення підрозділів, військової техніки ЗСУ, Нацгвардії України, місць розташування систем протиповітряної оборони, мостів, залізничних вузлів, аеропорту на території м. Дніпро та області.

Крім цього, агент фіксував наслідки ракетних ударів, а саме: по аеропорту, лікарні у м. Дніпро, житловому будинку в м. Підгородне та будівлі Управління СБУ, позначавши на гугл-картах точні місця влучань ЗС РФ.

Отримані відомості він направляв ворогу у вигляді текстових повідомлень та фото-, відеофайлів через Telegram.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання чоловіка вилучено мобільні телефони із доказами листування з лідером проросійської організації «SERB».

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Сімох учасників затримано у січні 2023 року, двох з них судом визнано винними у державній зраді за частиною 2 статті 111 КК України та призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.








Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну