Бойового медика 129-ї Криворізької окремої бригади ТРО нагородили медаллю «За поранення»

Бойового медика 129-ї Криворізької окремої бригади ТРО нагородили медаллю «За поранення»

Фото: Криворізька окрема бригада ТРО

Відомчою відзнакою Міністерства оборони України "За поранення" має девіз "За жертву крові в боях за волю України" нагородили бійця криворізької ТРО.

Про це йдеться на сторінці Криворізької окремої бригади територіальної оборони.

«Відомча відзнака Міністерства оборони України медаль «За поранення» має девіз «За жертву крові в боях за волю України». Саме за таку жертву було нещодавно нагороджено бойового медика 129-ї Криворізької окремої бригади територіальної оборони Любомира з позивним «Мір», — зазначили на сторінці.

Ще 2018 року Любомир підписав контракт і пішов служити до Аеробільних військ ЗСУ.

А після завершення служби лише кілька місяців відпочив у статусі цивільного й почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

На початку Любомир увійшов до складу Інгулецької самооборони. Там готувався відбиватись від стрімкого просування ворога, але колони окупантів було зупинено і частково знищено ще на марші. Через місяць після початку російського вторгнення «Мір» пішов до ТЦК, звідки його направили до пункту формування Територіальної оборони.

Крім цього, бійця із належною військовою підготовкою забрали до розвідгрупи бригади, у складі якої Любомир брав участь у звільнені херсонських земель.

Він брав участь у штурмових діях, був бойовим медиком підрозділу, керував БПЛА. На його рахунку і вдала підготовка до зачисток завдяки вмілому керуванню «пташкою», і своєчасне вміле надання медичної допомоги, і врятовані життя.

«Під час служби Любомир і сам отримував контузії, на які не вважав за потрібне звертати увагу, щоб лікуватись, бо не мав на це часу. Але у боях на Донецькому напрямку його наздогнала вибухова хвиля, ігнорувати яку вже було неможливо. Того дня хлопців накрило. Рятуючись, Любомир з товаришем бігли до траншеї. Вже зістрибуючи в траншею «Мір» відчув потужний удар вибуху і впав на землю»
, — повідомляють у Криворізькій окремій бригаді ТРО.

Любомир говорить: «Ми за всіх помстимося і покараємо усіх винних», — саме такий фінал бачить медик у завершенні війни.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну