«Лелеченьки: передай інформацію про гніздо» – у ДТЕК запустили нову функцію

«Лелеченьки: передай інформацію про гніздо» – у ДТЕК запустили нову функцію

Фото: Pixabay

На сайті ДТЕК запустили нову функцію «Лелеченьки: передай інформацію про гніздо», за допомогою якої жителі Дніпропетровської області можуть повідомити про виявлені гнізда лелек на електроопорах та стан птахів в них.

Про це йдеться на офіційному сайті ДТЕК.

Цей новий функціонал стане важливим інструментом у захисті птахів та запобіганні відключенням світла у клієнтів через обвалення гнізд на електричні дроти.

Компанія розробила його в рамках власного еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки, який вже допоміг захистити понад 10 тисяч білих лелек в Україні.

Нова функція «Лелеченьки: передай інформацію про гніздо» дозволить клієнтам повідомити про виявлені гнізда на електричних опорах та надати інформацію про кількість та стан птахів в ньому.

Це допоможе енергетикам оперативно дізнаватися де саме з’явилися нові гнізда, щоб надалі укріплювати їх спеціальними захисними платформами, а також передавати важливі дані про лелек орнітологам-науковцям.

Укріплення гнізд дозволяє захистити лелек від ураження струмом або загибелі через руйнування гнізда. А також попередити аварії на лініях та відключення світла у клієнтів.

«Попри війну ДТЕК Дніпровські електромережі продовжує розвивати інфраструктуру електромереж,застосовуючи сучасні цифрові технології та спираючись на принципи сталого розвитку. Наша мета — надавати українцям якісні послуги з електропостачання та бути максимально дружніми до довкілля. Нова функція на сайті є продовженням проєкту із захисту білого лелеки #Лелеченьки. За підрахунками екологів, за останні 10 років ми вже допомогли захистити понад 10 тисяч особин білого лелеки. З новою функцією на сайті та за допомогою наших клієнтів ми зможемо зберегти ще більше цих символічних для українців птахів», — йдеться у повідомленні.

Щоб передати інформацію про виявлене гніздо, необхідно:

  • перейти на сайт ДТЕК Дніпровські електромережі та відкрити розділ «#Лелеченьки: передай інформацію про гніздо»;
  • натиснути кнопку «Детальніше», заповнити форму та відправити її;
  • після отримання та перевірки інформації енергетики, в разі такої необхідності, перенесуть гніздо на захисну платформу.

Чтобы узнавать новости Кривого Рога и всей Украины первыми, присоединяйтесь к viber-каналу "Первого Криворожского"

Посилання скопійовано в буфер обміну