Кишкові палички знайшли в одній з водойм Кривого Рогу

Кишкові палички знайшли в одній з водойм Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

У водоймі по вулиці Маршака у Тернівському районі Кривого Рогу знайшли лактозопозитивні кишкові палички, тому чиновники не радять містянам там купатися.

Про це повідомляє виконком районної міської ради.

Після підриву російськими військовими греблі Каховської гідроелектростанції та фактичного знищення Каховського водосховища, у місті почали частіше відбирати проби води з річок та водойм, які є резервом для відновлення водності Південного водосховища – джерела питного водопостачання міста та населених пунктів Криворізького району.

Дослідження якості води на мікробіологічні показники та вібріофлору саме у Тернівському районі провели 7 серпня за планом моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища на 2023 рік, фахівцями відокремленого структурного підрозділу «Криворізький районний відділ державної установи «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Зазначимо, що лактозопозитивні кишкові палички санітарними правилами можуть бути виявлені у пробах води, але концентрація їх не повинна перевищувати 5 000 КУО/дм3, тоді як у криворізькій водоймі зафіксували у два рази більше кишкових паличок — 10 112.

Нагадаємо, що офіційно цього літа у Кривого Рогу не працює не один з міських пляжів.



Посилання скопійовано в буфер обміну