З порту Одеси вийшло перше судно з 16 липня, — Кубраков

З порту Одеси вийшло перше судно з 16 липня, — Кубраков

Фото: Олександр Кубраков

Сьогодні, 16 серпня 2023 року, контейнеровоз, який знаходився в порту Одеса з 23 лютого 2022 року, вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор.

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Перше судно скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Великої Одеси. На борту — понад 30 тисяч тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема з продовольством.

Контейнеровоз «JOSEPH SCHULTE» (прапор Гонконг) вийшов з порту Одеса та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України.



Коридор першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6 тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року.

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство і закликає Росію припинити будь-які погрози та дотримуватися міжнародних конвенцій.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну