Більше мільйона гривень стягнуть з порушників Дніпропетровщини за незаконну вирубку дерев

Більше мільйона гривень стягнуть з порушників Дніпропетровщини за незаконну вирубку дерев

Фото: Перший Криворізький

На минулому тижні у Кам’янському районі Дніпропетровщини зафіксували пошкодження зелених насаджень на 1 мільйон 95 тисяч 200 гривень. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції.

За минулий тиждень найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Дніпропетровська та Закарпатська області.

Інспекція Придніпровського округу розрахувала збитки за пошкодження, невідомими людьми, 150 зелених насаджень до ступеня припинення росту на території Саксаганської територіальної громади селі Саївка. Інспектори направили матеріали до ГУНП в Дніпропетровській області.

З 4 по 10 серпня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 92 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення й охорони природних ресурсів, складено 234 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 65 тисяч гривень. А до Державного бюджету стягнуто 50 тисяч гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 10 мільйонів 866 тисяч гривень.

Нагадаємо, що нещодавно у Кривому Розі депутати проголосували проти обрізки дерев «до стовпа».

Посилання скопійовано в буфер обміну