Як криворіжці можуть перевірити якість повітря біля свого дому чи роботи

Як криворіжці можуть перевірити якість повітря біля свого дому чи роботи

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні перевірити якість атмосферного повітря біля дому, роботи та інших місцях можна у кілька кліків на спеціальних сайтах, чатах-ботах та мобільних застосунках. Журналістка редакції «Перший Криворізький» підготувала для вас невеликий огляд безплатних ресурсів, за допомогою яких можна у реальному часі дізнатися про стан повітря та рівень радіації.

Навколишнє середовище безпосередньо впливає на стан нашого здоров'я та якість життя, а глобальна екологічна ситуація погіршується з кожним роком, особливо зараз на це впливають дії російської армії в Україні.Саме тому багато зусиль української та світової спільнот спрямовані на збереження та покращення стану довкілля. А важливу роль у цьому відіграє якісний та системний моніторинг стану довкілля.

В Україні вже декілька років працює сайт та чат-бот SaveEcoBot. Ще дізнатися у реальному часі якість атмосферного повітря та рівень радіації у Кривому Розі можна на сайті Еco-city та їх чат-боті Radiation and Smog Alarm Bot.

Також нещодавно у Кривому Розі з’явився і міський телеграм-канал, де щодня повідомляють про радіаційний фон у міст. Вони публікують інформацію зокрема від Криворізького районного відділу лабораторних досліджень.

У відео нижче журналістка нашого сайту поділилася ще декількома українськими ресурсами, які допоможуть криворіжцям та криворожанкам бути в курсі змін стану атмосферного повітря у містах країни, де це можливо.



Відео: Даніїл Токмаков

Посилання скопійовано в буфер обміну