Уряд спростив оформлення техпаспорта і номерів на авто: що варто знати криворіжцям

Уряд спростив оформлення техпаспорта і номерів на авто: що варто знати криворіжцям

Фото: Фото з відкритих джерел

У середу, 9 серпня, уряд спростив процедуру для отримання та оформлення техпаспорта і номерних знаків на автомобіль, оформлених в Дії або через Електронний кабінет водія. Відтепер криворіжці можуть отримати їх поштою.

Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий.

"Також після набрання чинності постановою, яка 8 серпня прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України — посвідчення водія можна буде пересилати через міжнародні поштові відправлення. Ця опція є особливо актуальною в умовах повномасштабної війни Росії проти України, коли громадяни нашої держави, проживаючи за кордоном, зможуть здійснити обмін посвідчення водія через Дію або ЕКВ, отримавши пластиковий документ у поштовому відділенні відповідної країни", — повідомив Богдан Драп'ятий.
Постановою визначено особливості електронної інформаційної взаємодії МВС України з іншими суб’єктами для автоматизації процесу перевірки відомостей, необхідних для надання послуги сервісними центрами МВС. Це питання є важливим, зокрема, з огляду на комплексну підготовку до повноцінного впровадження послуги реєстрації автомобіля онлайн (вересень 2023 року).

Станом на сьогодні, посвідчення водія можна обміняти через застосунок Дія, або ЕКВ, і в межах України, отримати поштовим зв'язком.

За неповний рік, цією опцією скористалися більше 25 000 осіб.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну