Програма «Прихисток»: понад 2 тисячі криворіжців подали заяву на компенсацію у липні

Програма «Прихисток»: понад 2 тисячі криворіжців подали заяву на компенсацію у липні

Фото: Перший Криворізький

Для криворіжців, які прихистили у себе вдома внутрішньо переміщених осіб, діє Урядова соціальна програма «Прихисток». Щомісяця з 1 по 5 число власники житла, які безкоштовно прихистили своїх співгромадян, що вимушені були покинути власний дім, можуть подати заяву на компенсацію пов’язаних з цим витрат. У серпні було проведено черговий етап прийому відповідних заяв.

Про це йдеться на сайті Криворізької міської ради.

Можливістю подати заяву на компенсацію за липень скористались 2022 криворіжця. Оскільки заяви для отримання компенсації приймаються виключно з 1 по 5 число. Можливістю звернутися до Центру «Віза» («Центр Дії») у вихідний день (5 серпня) скористалися 187 власників житла.

Лідером з прийому заяв у рамках Урядової соціальної програми «Прихисток» у серпні вже традиційно став Головний офіс Центру «Віза» («Центр Дії» на площі Молодіжній, 1 – за період з 1 по 5 серпня для отримання компенсації до нього звернулося 283 заявника, зокрема приїжджали власники житла і з віддалених районів міста.

652 заяви на компенсацію в цьому місяці було подано онлайн. Повідомлення про розміщення у своєму житлі внутрішньо переміщених осіб у поточному місяці подав ще 81 криворіжець.

Подавати заяву на компенсацію витрат потрібно щомісяця з 1 по 5 число, а у разі припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості — цього ж дня подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців або припинення розміщення.

Криворіжці мають можливість звертатися до адміністраторів Центру «Віза» («Центр Дії») у своєму районі, а не їхати до Головного офісу.

Бланки заяв та перелік необхідних для отримання послуги документів було змінено у вересні минулого року згідно з рішенням виконкому Криворізької міської ради. Ознайомитись з актуальною інформацією Ви можете на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») у розділі «Послуги» — «Прихисток» або за посиланням.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну