Як криворіжцям отримати кошти за зруйноване ворожими ракетами житло

Як криворіжцям отримати кошти за зруйноване ворожими ракетами житло

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі мешканці зруйнованих під час ракетних обстрілів квартир можуть отримати грошову допомогу.

Про це повідомляє Олександр Вілкул у своєму telegram-каналі.

Алгоритм дій:

  • Проєктна організація, що має всі сертифікати, ліцензії та дозволи проводить інструментальне обстеження житла і дає висновок - чи може воно бути відновлено, чи його треба зносити.
  • Сертифікована експертна організація проводить оцінку кожної квартири і надає висновок скільки вона коштує.
  • Кожен власник (співвласник) пише заяву на матеріальну допомогу на ім'я в.о. міського голови та надає необхідний пакет документів (особисті дані, скасування права власності на зруйноване житло та інші)
  • Міська рада на сесії виділяє необхідні кошти.
  • Місто проводить виплати експертної вартості квартир плюс 100 тисяч гривень на квартиру на додаткові першочергові витрати.

Мешканці 8-ми зруйнованих 16 грудня 2022 року квартир на вулиці Каштановій вже отримали гроші в лютому 2023 року (одна сім'я отримала у липні, бо вступала в права спадщини) – всього на суму 6,4 мільйона гривень.

Мешканці 40 квартир першого та другого під'їздів на вулиці Героїв АТО, 75, що були зруйновані у червні, отримають гроші цього місяця у міру надання необхідних пакетів документів. Перші – цього тижня. Загальна сума складає – 24 мільйони 850 тисяч гривень.

Жителям зруйнованого 4-го під'їзду на вулиці Українській вже виплатили матеріальну допомогу на першочергові потреби по 40 тисяч гривень (тим, хто надав документи).

За наявності всіх необхідних пакетів документів, виплати в обсязі вартості квартири будуть можливі у вересні.

Також, з початку війни матеріальну допомогу мешканцям пошкоджених (але не зруйнованих) квартир та приватних будинків вже надано для понад 2000 домоволодінь на суму 27,7 мільйона гривень і виплати тривають далі.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну