На Дніпропетровщині знизилась захворюваність на гострі кишкові інфекції

На Дніпропетровщині знизилась захворюваність на гострі кишкові інфекції

Фото: Перший Криворізький

Протягом звітного тижня, з 28 липня по 3 серпня, спалахи інфекційних хвороб, випадки підозр на холеру в Дніпропетровській області не зареєстровані.

Показники інфекційної захворюваності відповідають сезонним рівням та не перевищують середньобагаторічні показники.

Про це йдеться у повідомленні Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) по області знизилась на 27,8% у порівнянні з попереднім тижнем та на 16,4% нижче аналогічного періоду минулого року – всього за попередніми діагнозами зареєстровано 109 випадок захворювання, інтенсивний показник 3,52 на 100 тисяч населення.

Захворюваність на вірусні гепатити поодинока.

Зареєстровано 5 випадків (інтенсивний показник 0,16 на 100 тисяч населення) проти 4 випадків (інтенсивний показник 0,13 на 100 тисяч населення) за попередній тиждень.

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на неепідемічному рівні. Зареєстровано 2796 випадків (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 90,39), що на 2,6% менше попереднього тижня.

Моніторинг циркуляції збудника холери. За період з 28 липня по 3 серпня 2023 року, в Дніпропетровській області в закладах охорони здоров’я обстежено на холеру 145 осіб з гострою кишковою інфекцією, результат негативний.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну