Працюю на Перемогу: документальний фільм про волонтерів від команди “Першого Криворізького”

Працюю на Перемогу: документальний фільм про волонтерів від команди “Першого Криворізького”

Фото: Перший Криворізький

Документальний проєкт "Працюю на Перемогу" — це погляд команди "Першого Криворізького" на працю справжніх героїв тилу — криворізьких волонтерів. Вони не тільки приносять допомогу у вигляді потужних повербанків, автівок, дронів та безпілотників, вчать суспільство робити добро та підтримувати один одного у складні часи, а і допомагають військовим переосмислити своє життя.

Про незламних духом та відданих своїй справі волонтерів журналісти "Першого Криворізького" зняли документальний фільм, який розповідає про їхню роботу, жертовність та справжню місію в житті. Фільм демонструє, як звичайні люди, об'єднані метою та небайдужістю, можуть змінити світ навколо себе, стати опорою для тих, хто потребує допомоги, та зробити свій внесок у відстоювання свободи та миру.

Волонтерки та волонтери "39 жіночої сотні" розпочали свою діяльність у 2014 році під час російсько-українського конфлікту. З того часу колектив зріс у сильну та дружню команду, готову віддавати свій час та зусилля заради збереження життя людей та Перемоги України. Волонтерки збирають кошти на закупівлю автомобілів, дронів та безпілотників та медичних припасів для військових частин, що знаходяться на передовій. Ці технічні засоби значно підвищують ефективність та безпеку військових операцій, роблячи їх більш оперативними та успішними.

Андрій Кротов — працівник АрселорМітал Кривий Ріг та у вільний від роботи час виготовляє потужні повербанки з використаних електронних цигарок, які забезпечують постійний джерело електроенергії для військових під час бойових операцій та на передовій. Ці повербанки стали надійним помічником для військових, допомагаючи зберігати зв'язок та електроживлення в умовах бойових дій.

Волонтери "Карітас Кривий Ріг" активно допомагають переселенцям та мешканцям деокупованих територій, які постраждали від бойових дій та підриву Каховської ГЕС військовими РФ. Вони організовують гуманітарну допомогу, роздають продукти, одяг та медичні припаси, щоб забезпечити мінімальний комфорт та підтримку у важкі часи.

Старі радянські автомобілі отримують нове життя завдяки волонтерам ГО "Стоп'ятнашка". Волонтери ретельно дефектують (визначають стан вузлів та агрегатів автомобіля) та збирають цінні компоненти, а потім з них збирають легкі та прохідні багі для військових. Ці автівки значно полегшують життя на передовій та допомагають забезпечити їхню безпеку і успішність у виконанні завдань, говорять бійці.

Творча та небайдужа команда створила у бомбосховищі артпростір “Бомбік”. Вони вирішили використовувати потужну силу мистецтва для збору коштів та допомоги бійцям на передовій.
Щотижня волонтери організовують концерти, виставки та інші культурні події, які стають магнітом для усіх охочих. Ці заходи проводяться за вільний донат, де учасники можуть внести будь-яку суму, яка їм підходить. Всі зібрані кошти використовуються для підтримки військових. Мета волонтерів з “Бомбіку” не лише збір грошей, а й просування локального мистецтва, дозвілля для криворіжців та переселенців.

У Кривому Розі є волонтери з Ukrainian bike family, які приділяють свій час та зусилля виробництву димових шашок, які стали незамінними для захисників на передовій. За словами військових, ці шашки неодноразово рятували життя бійців.

Кожна дія волонтерів має потужну силу, яка невпинно наближає Перемогу України.

Якщо ви знаєте цікаві історії про криворізьких волонтерів, напишіть нам про це.

Цю публікацію було створено за фінансової підтримки Європейського Союзу в партнерстві з DW Akademie. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю ІА “Перший Криворізький” та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Фото: Даніїл Токмаков

Відео: Даніїл Токмаков

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну