В Україні розпочалася перевірка готовності Пунктів незламності до зими, — Шмигаль

В Україні розпочалася перевірка готовності Пунктів незламності до зими, — Шмигаль

Фото: Перший Криворізький

Вчора, 4 серпня, під час засідання уряду, стало відомо, що до осінньо-зимового періоду мають розпочатися перевірки готовності Центрів незламності до зими.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«На доручення Уряду вже мали розпочатись перевірки готовності Центрів незламності до цієї зими. Місцева влада та інші відповідальні відомства мають вже зараз подбати, аби Центри були підготовлені та забезпечені всім необхідним. Це безпека та впевненість людей», — йдеться в повідомленні.

Глава уряду також наголосив на питаннях безпеки в школах у зв'язку з початком навчального року.

Він зауважив, що укриття в навчальних закладах мають бути якісні, комфортні та надійні.

«Гроші на це уряд виділив. Також розроблені типові проєкти дитсадків та шкіл, які враховують сучасні вимоги щодо безпеки, безбар’єрності та енергоефективності. Органи місцевого самоврядування можуть безкоштовно скористатися цими проєктами та заощадити кошти й час на розробку документації», — сказав прем'єр.

Він також повідомив, що у червні звільнили окремих керівників на місцях, а деяким винесли догани через загалом неналежний стан укриттів.

Крім цього, він зазначив, що у червні 2023 року окремих керівників на місцях звільнили, а деяким винесли догани через загалом неналежний стан укриттів.

Тепер там знову проведуть перевірки щодо того, чи була виправлена ситуація.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну