Польща закриє кордон для українських продуктів після 15 вересня: подробиці

Польща закриє кордон для українських продуктів після 15 вересня: подробиці

Фото: Depositphotos

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус повідомив, що Польща планує закрити кордон для українського зерна після 15 вересня.

Про це повідомляє міністерство сільського господарства та розвитку села Польщі у Твіттері.

«Навіть якщо ЄС не ухвалить такого рішення, ми закриємо кордон для українських продуктів після 15 вересня. Я думаю, що деякі з п?яти прифронтових країн вчинять так само. Це не проти когось, а задля благополуччя польських фермерів», — сказав Роберт Телус.




Також на своїй сторінці у Твіттер Телус написав: «Ми будемо твердо відстоювати інтереси польських фермерів. Ми допомагаємо Україні, але добробут польських фермерів перебуває на першому місці! Якщо ЄС не ухвалить цього рішення, ми закриємо кордон для української продукції після 15 вересня. Деякі з п’яти прикордонних країн зроблять те ж саме».



Нагадаємо, у липні 5 країн ЄС підписали декларацію щодо продовження заборони на імпорт українського зерна, щоб захистити інтереси своїх аграріїв.

Міністри сільського господарства Польщі, Болгарії, Угорщини та ще декількох країн просять ЄС розробити схему, яка дозволить доставляти українське зерно та інші продукти до місця призначення, не завдаючи шкоди сільськогосподарській галузі транзитних країн.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну