Відновлення водопостачання для Кривого Рогу та громад: які роботи проводять

Відновлення водопостачання для Кривого Рогу та громад: які роботи проводять

Фото: ДОР

На Дніпропетровщині крок за кроком вирішують питання водопостачання в тих громадах області, які постраждали внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС. Тривають відновлювальні роботи із забезпечення Кривого Рогу та сусідніх громад безперебійним водопостачанням.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук в telegram.

Держпідприємство «Кривбаспромводопостачання» завершило будівництво нової ділянки трубопроводу у Грушівській громаді та запустило нову насосну станцію для забезпечення водою жителів Криворізького району.

У планах на найближчий час – заповнення магістральних мереж і проведення очистки води для відновлення питного водопостачання для 40 тисяч населення Криворізького району від Грушівки до Апостолового.

3агалом для забезпечення водою всіх, хто постраждав від теракту окупантів, будується 3 ланки магістрального водогону протяжністю майже 150 кілометрів.

Надскладний інфраструктурний проєкт виконується «з нуля». Робота триває 24/7. На це в державному бюджеті закладено 12,6 мільярдів гривень.


Наразі міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомляє, що стоїть завдання, аби перша ланка водогону була запущена наприкінці серпня.

Вона забезпечить водою жителів Кривого Рогу та сусідніх громад.

Окрім того, на останній сесії обласної ради депутати проголосували за виділення 100 мільйонів гривень для Криворізької громади.

Ці кошти направлені на реалізацію окремого інфраструктурного проєкту по забезпеченню людей водопостачанням.


Читайте також: Річковий запах і каламутне забарвлення: у Кривбассводоканалі пояснили чому така якість питної води

Посилання скопійовано в буфер обміну