20 мільйонів гривень привласнила група під виглядом продажу автівок та квадрокоптерів для військових

20 мільйонів гривень привласнила група під виглядом продажу автівок та квадрокоптерів для військових

Фото: Офіс Генерального прокурора

Правоохоронці викрили організовану групу, яка шляхом шахрайства привласнила понад 20 млн грн на «продажі» автівок для ЗСУ

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Правоохоронці викрили організовану групу, учасники якої привласнювали грошові кошти під виглядом продажу автомобілів та квадрокоптерів військовим.

Організатору та трьом його спільникам повідомили про підозру у шахрайстві.

За даними слідства, підозрювані діяли на території п’яти областей України. Вони пропонували продати вкрай необхідні для ЗСУ в умовах ведення війни товари та шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян в особливо великих розмірах.

Підозрювані розміщували на відомих торгівельних інтернет-майданчиках оголошення про продаж легкових автомобілів з доставкою із-за кордону та квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України за найбільш привабливою ціною.

Надалі вони отримували кошти в якості передплати, зокрема від військових та волонтерів. Далі свої зобов’язання вони не виконували.

Правоохоронці провели 22 обшуки на території Одеської, Харківської, Хмельницької, Дніпропетровської та Черкаської областей за місцями реєстрації та проживання підозрюваних. Вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та інше.

Потерпілим завдано шкоди на понад 20 мільйонів гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну