У Кривому Розі прибрали огорожу навколо дерев після мітингу проти МАФів

У Кривому Розі прибрали огорожу навколо дерев після мітингу проти МАФів

Фото: Перший Криворізький

На вулиці Магістральна у Довгинцівському районі Кривого Рогу станом на 2 серпня прибрали огорожу навколо дерев після мітингу містян проти МАФів.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Нагадаємо, що 29 липня у Довгинцівському районі міста, на Дружбі, відбувся мітинг проти знищення дерев та будівництва на їх місці МАФів.

Спікеркою мітингу виступила жителька Довгинцівського району, підприємниця Джулаєва Ірина Степанівна.

«На наше переконання, виконавчий комітет Криворізької міської ради веде свідому політику прийняття незаконних рішень щодо земельних та інших питань», — розповіла спікерка.

Як приклад Ірина навела прийняте рішення міськради про видалення 19 здорових дерев у Довгинцівському районі, на що ТОВ «РАМАЗАНОВ-89» було видано відповідний ордер.

До знищення дерев товариство могло приступати після сплати відновної вартості у розмірі 13 500 гривень.

Зазначається, що на момент видачі ордера ТОВ не мало права на користування вказаною земельною ділянкою.

Згідно з відповіддю Департаменту регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради, рішення стосовно передачі в користування земельної ділянки ТОВ «РАМАЗАНОВ-89» міською радою не ухвалювалося. Рішення ухвалили лише у лютому 2023 року.

У суботу до мітингу приєдналися представники громадської спілки "Досить труїти Кривий Ріг", очільниця руху "Місто героїв" Катерина Станкевич та мешканці мікрорайону.


На мітингу були і працівники МАФів, вони виступали проти їх знесення, аргументуючи їхнє існування наявністю робочих місць для населення.

Власник МАФів пообіцяв повісити паспорт на паркан МАФу та завірив, що має всі документи, необхідні для законного будівництва.

Будівництво "торговельного комплексу" він вважає корисним ще з тієї причини, що облагороджує територію, де зазвичай "розкидані шприци й пляшки".

Криворіжці вишукувалися в чергу, щоб підписати скаргу на ім'я очільника Криворізької міської ради Юрія Вілкула.

Нагадаємо, ще в 2011 році жодного МАФу на площі перед Центром дитячої та юнацької творчості на Дружбі не було. МАФи на Дружбі останнім часом "виростають" вночі, у комендантську годину.

Станом на сьгодні, 2 серпня 2023 року, огорожу навколо дерев, які планували зрубати для будівництва МАФів, прибрали. Очікуємо інформації від чиновників.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну