Повітря, вода та земля: понад два трильйони гривень екологічних збитків від війни РФ

Повітря, вода та земля: понад два трильйони гривень екологічних збитків від війни РФ

Фото: Перший Криворізький

Війна російської армії призводять до руйнування природних місць, забруднення водних джерел, знищення лісів та загрози біорізноманіттю. Негативний вплив на здоров'я місцевих мешканців також стає все більш помітним. Державна екологічна інспекція України підрахувала приблизні збитки для екології від збройної агресії РФ.

Сьогодні маємо вже близько 51 мільярд євро або 2 трильйони гривень екологічних збитків. Це означає, що кожен день війни коштує Росії мінімум 102 мільйони євро або 4 мільярди гривень екологічних збитків.




Воєнний конфлікт призводить до руйнування лісів через бої та використання дерев для потреб військових. Лісові масиви є не тільки природними легенями, що поглинають CO2, але і домівками для багатьох видів рослин та тварин. Державна екологічна інспекція України провела розрахунок збитків, завданих довкіллю та екосистемам країни. Результати цієї оцінки представлені у спеціально підготовленій інфографіці. Зокрема, за 500 днів війни російські обстріли спричинили горіння 708 тисяч тонн нафтопродуктів, а лісовими пожежами спалено 62,7 тисячі гектар лісів.


Також раніше редакція «Першого Криворізького» розповідала, що крім ризику загинути внаслідок бойових дій, війна російської армії в Україні неабияк впливає на загальний стан здоров’я людей та довкілля загалом.

Посилання скопійовано в буфер обміну