У Кривому Розі протестували проти МАФів та знесення дерев

У Кривому Розі протестували проти МАФів та знесення дерев

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 29 липня, у Довгинцівському районі Кривого Рогу відбувся мітинг проти знищення дерев та забудови на їх місті МАФами.

Про це «Першому Криворізькому» повідомила журналістка редакції з місця подій.

Спікеркою мітингу виступила жителька Довгинцівського району, підприємниця Джулаєва Ірина Степанівна.

За її словами, активісти зібралися задля "відстоювання прав і законних інтересів громади, які були порушені органами місцевого самоврядування". Під час заходу також планували започаткувати громадську ініціативу під назвою "Прапор громади", на якому можна буде залишити свій підпис. Надалі цей прапор надаватимуть на кожен захід пам'яті жертв-криворіжців у російсько-українській війні.

«На наше переконання, виконавчий комітет Криворізької міської ради ведуть свідому політику прийняття незаконних рішень щодо земельних та інших питань», — розповіла спікерка.
Як приклад Ірина навела прийняте у листопаді минулого року рішення міськради про видалення 19 здорових дерев у Довгинцівському районі, на що ТОВ «РАМАЗАНОВ-89» було видано відповідний ордер. До знищення дерев товариство може приступати після сплати відновної вартості у розмірі 13 500 гривень.

Зазначається, що на момент видачі ордера ТОВ не мало права на користування вказаною земельною ділянкою.

«Згідно відповіді Департаменту регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин Виконкому Криворізької міської ради, рішення стосовно передачі в користування земельної ділянки ТОВ «РАМАЗАНОВ-89» на вул. Магістральна, 19б у Довгинцівському районі міською радою не ухвалювалося», — розповіла Джулаєва.
Відповідне рішення було прийнято тільки через кілька місяців, а саме в лютому 2023 року.

До мітингу приєдналися представники громадської спілки "Досить труїти Кривий Ріг", очільниця руху "Місто героїв" Єкатерина Станкевич та перехожі, які йшли повз.

Також на мітинг прийшли працівники МАФів, які активісти пропонують знести. Вони проти їхнього знесення, адже їм треба працювати, забезпечувати сім'ю та дітей годувати.

Пізніше до протестувальників вийшов власник ТОВ "РАМАЗАНОВ-89". Він пообіцяв повісити паспорт на паркан МАФу та завірив, що вже вішав, але його постійно зривають. За його словами, на місці дерев, які планують зрізати - висадять нові.

У свою чергу, криворіжці вишукувалися в чергу, щоб підписати скаргу на ім'я очільника Криворізької міської ради Юрія Вілкула.

Задля підтримки порядку на місці чергували поліцейські.






Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну