Захиснику з Криворіжжя Сергію Лакусті просять присвоїти звання Герой України посмертно

Захиснику з Криворіжжя Сергію Лакусті просять присвоїти звання Герой України посмертно

Фото: Вакулівська ОТГ

На сайті Президента України з’явилась петиція про присвоєння звання Героя України мешканцю Криворізького району Сергію Руслановичу Лакусті.

Сергій народився у селі Мар’ївка Криворізького району.
Сергій добровольцем почав військову службу у Збройних силах України з березня 2022 року в лавах 239 окремого батальйону територіальної оборони 129 окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід», був командиром стрілецького відділення, окрім цього, являвся спеціалістом з експлуатації безпілотних авіаційних комплексів коптерного типу «EPV».

Проходив службу на Криворізькому, Херсонському та Авдіївському напрямках.
За життя Сергій Русланович займався фермерством у рідному селі, мав дружину та двох дітей, проявляв проактивну громадянську позицію.

Сергія нагороджений медаллю «За звільнення Миролюбівки», медаллю «Незламним героям російсько-української війни, за зразкове виконання бойового завдання та високий професіоналізм при захисті територіальної цілісності та недоторканості України останнього відзначено грамотою.

17 липня 2023 року під час виконання бойового завдання, захищаючи кордони нашої держави на території Сумської області Сергій Русланович разом з 3-ма побратимами натрапили на ворожу ДРГ, де й загинув від куль диверсантів.

“Пожертвувавши собою заради вільної та незалежної України найціннішим – своїм життям, Лакуста Сергій Русланович заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України (посмертно)”, — йдеться у тексті петиції.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну