На Дніпропетровщині судитимуть членів організованої групи за продаж контрафактного зерна

На Дніпропетровщині судитимуть членів організованої групи за продаж контрафактного зерна

Фото: Поліція Дніпропетровської області

Четверо мешканців Дніпропетровської області ошукали фермерські господарства майже на 2 мільйони гривень.

Про це йдеться на сайті Поліції Дніпропетровської області.

Фігуранти постачали підроблений посівний матеріал під виглядом відомих торгових марок. Правоохоронці завершили досудове розслідування, обвинувальний акт скеровано до суду.

У квітні цього року кіберполіцейські Дніпропетровщини спільно зі слідчими області ідентифікували чотирьох осіб, які через спеціалізовану інтернет-платформу продавали підроблений посівний матеріал сільськогосподарської продукції відомих світових марок. При цьому ціна була нижчою за оригінал.

Правоохоронці провели 16 обшуків в оселях фігурантів, їх автомобілях, а також виробничих та складських приміщеннях, де виготовлялася та зберігалася контрафактна продукція. Вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, документацію, чорнові записи та понад 200 мішків посівного матеріалу з приладами для його пакування.

Від протиправної діяльності угруповання постраждали два фермери та два сільгосппідприємства. Загальна сума збитків становить майже два мільйони гривень.

Зловмисникам повідомили про підозру у шахрайстві, незаконному використанні знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару. Підсудним може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі.




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну