Результати наступальних дій Сил оборони України за тиждень

Результати наступальних дій Сил оборони України за тиждень

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом тижня Сили оборони України вели успішні наступальні дії на декількох напрямках.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

На Сході противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

На Куп’янському напрямку ворог протягом тижня активно вів штурмові дії з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл та здійснював пошук слабких місць в нашій обороні. Наразі тривають бої, але наші оборонці міцно тримають позиції.

На Лиманському напрямку противник продовжував штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу. Вів безуспішні наступальні дії східніше Торське Донецької області. Тривають бої.

На Бахмутському напрямку протягом тижня ми вели успішні наступальні дії на південному фланзі і зараз наші війська продовжують там поступово, але впевнено просуватись вперед.
Найбільш жорстокі бої тривають в районі Кліщіівки, Андріївки, Курдюмівки.

За тиждень на Бахмутському напрямку звільнено територію 4 квадратних кілометрів. Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 35 квадратних кілометрів.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та охоплення населеного пункту Авдіївка, успіху не мав.

На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Новоданилівка, Вербове; Новоданилівка, Роботине; Новодарівка, Приютне; Мала Токмачка, Вербове; Новосілка, Старомайорське, мали успіх.

За тиждень в результаті наступальних дій на Півдні звільнену територію збільшено на 12,7 квадратних кілометрів.
Загалом звільнена площа на Півдні складає 192,1 квадратних кілометрів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну