Сили ППО на півдні знищили п`ять дронів Shahed, 2 з них - над Дніпропетровщиною

Сили ППО на півдні знищили п`ять дронів Shahed, 2 з них - над Дніпропетровщиною

Фото: Повітряні Сили ЗС України

Сили оборони на півдні вночі ліквідували п'ять російських дронів Shahed.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Зараз спостерігаємо підвищену активність розвідувальних безпілотників, і це говорить про те, що ворог взяв певну паузу для збору інформації. Але навіть ця пауза була заповнена звуками "Шахедів" у нашій зоні відповідальності. Сили оборони відпрацювали по трьох, які були спрямовані через Миколаївщину в центр України. Всі три було знищено над територією Кіровоградщини та Миколаївщиною, а ще два - над Дніпропетровщиною. Це невеличка хвиля "Шахедів", спрямована на розвідування реагування сил ППО", — сказала Гуменюк.

За її словами, активізація розвідувальних безпілотників свідчить про те, що ворог намагається збирати інформацію, зокрема, про припортову інфраструктуру. Активність російських БпЛА спостерігається з акваторії Чорного моря в напрямку узбережжя, додала речниця.

Повітряні Сили повідомили, що загалом, вночі, 22 липня, силами і засобами протиповітряної оборони було збито 5 "шахедів" та 9 розвідувальних безпілотників.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну