Організував «колл-центр» та ошукував клієнтів: у Кривому Розі засудили чоловіка

Організував «колл-центр» та ошукував клієнтів: у Кривому Розі засудили чоловіка

Фото: Pixabay (ілюстрація)

У червні 2023 року Тернівський суд виніс вирок раніше судимому чоловіку за ошукування клієнтів через «колл-центр», який він організував.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У грудні 2022 року чоловік вирішив організувати злочинну схему, діяльність якої полягала у заволодінні грошовими коштами громадян України та Російської Федерації.

Він відшукав необхідне приміщення для функціонування «колл-центру» загальною площею 104 квадратних метри та орендував необхідну комп`ютерну техніку для використання у своїй шахрайській діяльності.

«Підприємець» найняв 8 працівників, заздалегідь повідомивши їм, що вони будуть працювати в агенції з надання інвестиційних послуг.

Працівники за допомогою IP-телефонії повинні були зв`язуватись з потерпілими, представляючись групою досвідчених трейдерів.

Далі вони пропонували свої послуги із збільшення наявних у осіб грошових коштів шляхом проведення операцій на криптовалютному ринку або інвестуванням в акції різних компаній.

Після отримання грошових коштів на банківську картку обвинуваченого, зв`язок із «клієнтом» переривався, а грошові кошти привласнювалися «підприємцем».

Так, 4 лютого 2023 року чоловік зателефонував потерпілому, попередньо знаючи, що той зацікавлений у прибуткових інвестиціях.

Під приводом залучення останнього до пасивного заробітку шляхом інвестування його особистих грошових коштів у валюті на криптовалютні ринки, переконав потерпілого переказати належні йому грошові кошти загальною сумою 1900 гривень. Що останній пізніше і зробив, будучи переконаний у добросовісності дій обвинуваченого.

Чоловік в скоєному кримінальному правопорушенні розкаявся.

Суд визнав його винним у заволодінні чужим майном шляхом, зловживанні довірою, а саме шахрайстві.

Йому призначили покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

Остаточне покарання склало 2 роки позбавлення волі, до нього додали строк попереднього невідбутого покарання.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну