«Літаки F-16 будуть»: Резніков розповів, коли винищувачі надійдуть до України

«Літаки F-16 будуть»: Резніков розповів, коли винищувачі надійдуть до України

Фото: war.obozrevatel.com

Під час пресконференції: «Як реалізувати антикорупційну політику в секторі оборони під час війни?» Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, літаки F-16 будуть, але спочатку почнеться навчання.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони.

«Ми повернулися з Вільнюса, де 11-ма країнами було підписано меморандум про навчання українських пілотів на F-16. Спочатку було 10, потім доєдналася Румунія. Я подякував усім міністрам. Я думаю, що в серпні почнуться перші навчання наших пілотів та інженерів-техніків в одній із 11-ти країн», - сказав Міністр оборони.

Він додав, що 18 липня на «Рамштайні» міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підтвердив, що Польща, яка також приєдналась до цього проєкту, дає своє обладнання і можливості.

Тому в декількох країнах паралельно вчитимуться українські пілоти та інженери-техніки.

«Ми ж тут в Україні робитимемо своє «домашнє завдання»: оцінимо спроможності наших аеродромів, де будуть використовуватись літаки і зробимо інфраструктуру для них (укриття, забезпечення, заправні станції тощо», - додав міністр.

Олексій Резніков говорив про це з пані Анітою Ананд – Міністеркою оборони Канади, бо в них немає літаків F-16, але вони підтримують ідею розвитку інфраструктури і в такий спосіб будуть у цій коаліції.

«Як тільки будуть готові інфраструктура й пілоти, спроможні виконувати бойові завдання, а інженери будуть готові цю техніку обслуговувати, в цей момент партнери будуть приймати рішення: «Ok, тепер літаки!». Тому це трішки забере часу. Оптимістично думаю, що це наступний рік», - зазначив Олексій Резніков.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну