26 тисяч доз комбінованої вакцини отримала Дніпропетровщина: яку саме

26 тисяч доз комбінованої вакцини отримала Дніпропетровщина: яку саме

Фото: ДніпроОДА

Дніпропетровщина отримала 26 тисяч доз комбінованої вакцини від кору, краснухи та паротиту.

Про це йдеться на сайті ДніпроОДА.

На Дніпропетровщині стартувала catch-up кампанія з імунізації від кору дітей, які пропустили вакцинацію за Національним календарем. Загалом в області таких понад 14 тис. Вакцина є. 26 тисяч доз регіон отримав від ЮНІСЕФ. Їх використовуватимуть і для планових щеплень.

«Реєструємо спалахи кору кожні 4-5 років. Останній був у 2017-2019 роках. Маємо попередити поширення цього захворювання. Одна із передумов – низький рівень імунізації малечі за останні роки – 69-74%. Нині в області понад 14 тисяч незахищених дітей, які не вакцинувалися взагалі або отримали лише одну дозу. Батькам слід надолужити», – зазначила завідувачка відділу імунопрофілактики Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики інфекційних хвороб Валентина Портних.

Дітей від 2 до 17 років безкоштовно імунізуватимуть комбінованою вакциною від кору, епідемічного паротиту та краснухи. Двічі – з інтервалом в 1 місяць.

«Кір – надзвичайно заразне інфекційне захворювання. Тяжко протікає як у дітей, так і в дорослих. Може призвести до ускладнень: пневмонії, вушної інфекції, енцефаліту. До того ж пригнічує імунітет. Закликаю батьків: вакцинуйте і захистіть своїх дітей», – наголосила експертка з питань дитячої імунології департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Ірина Сичова.

Для проведення кампанії імунізації в області діють 246 пунктів щеплення. А ще – 21 мобільна бригада. Фахівці виїжджатимуть у віддалені громади, місця проживання переселенців.

Загалом у медзакладах Дніпропетровщини у наявності майже 30 тисяч доз комбінованої вакцини від кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну