Ситуація в енергосистемі: через негоду знеструмилися 75 населених пунктів Дніпропетровщини

Ситуація в енергосистемі: через негоду знеструмилися 75 населених пунктів Дніпропетровщини

Фото: Перший Криворізький

Внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, і викликаних ним технологічних порушень знеструмлювалися в Дніпропетровській області 75 населених пунктів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Крім цього, знеструмилися населені пункти у Запорізькій області – 37, в Сумській – 14, в Полтавській – 12, в Чернігівській – 6, у Київській області.

Уночі ворог завдав чергового удару по території України.

Зафіксовано пошкодження лінії електропередачі в Миколаївської області, внаслідок чого частково знеструмлений 1 населений пункт.

Також в Одеській області внаслідок пошкоджень, завданих ракетною атакою, було відключення кількох ліній електропередачі, знеструмлено майже 3 тисячі споживачів. Ремонтні бригади чекають на допуск, щоб почати огляд ліній та відновлювальні роботи.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. Через обстріли знеструмлювалися 33 населених пункти у Донецькій області. Залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби.

У Херсоні залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів.

Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні обстріли.

Посилання скопійовано в буфер обміну