«Ніч минула дуже неспокійно»: Гуменюк про атаку окупантів

«Ніч минула дуже неспокійно»: Гуменюк про атаку окупантів

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні вночі ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні дрони типу "Shahed".

Про наслідки розповіла речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Ніч минула дуже неспокійно. На тлі дуже складних погодних умов, на тлі потужної грози над Чорним морем ворог застосовував кілька хвиль дронів-камікадзе типу "Шахед", спрямовуючи їх з використанням особливостей місцевості, заходили вони на удар збоку Чорного моря для ускладнення їх виявлення. Додавалися вітер, грім, блискавка, і всі ці природні ефекти ворог намагався використати на свою користь. Але перевага знову була на боці Сил оборони. Сили ППО відпрацювали досить потужно, близько 10 "шахедів" було знищено в нашій зоні відповідальності. На жаль, є влучання у Криворізькому районі. Там є постраждалі підприємства і поранена цивільна особа. Постраждали цивільні підприємства», — розповіла вона.

Гуменюк також розповіла, чи заважає негода роботі "шахедів".

«Ми ще вивчаємо це питання, але однозначно було ускладнення в роботі протиповітряної оборони. "Шахеди" виявляються взокрема і по звуку. Можливо, вони хотіли заховати цей зрадливий звук за грозою, блискавкою і громом. Але відпрацювали потужно, і все, що було спрямовано на Одещину і Миколаївщину, знищено, влучань не допустили», — додала вона.

Нагадаємо, вночі проти 14 липня загарбники атакували Дніпропетровщину безпілотниками, є влучання у Кривому Розі. Внаслідок чого, в декількох десятках багатоквартирних та приватних будинків вибило вікна.

Крім цього внаслідок удару вікна повибивало в 5 лікарнях та 4 школах. Одне влучання — по комунальному підприємству. На його території знищена одна адмінбудівля, бокс для зберігання техніки, 7 одиниць автотранспорту, пошкоджено 3 адміністративні будівлі.

Також є влучання в одноповерхову адміністративну будівлю та бокси для зберігання техніки. Поранення отримала одна людина 1967 року народження, садна ділянки тулуба. Йому надали всю необхідну медичну допомогу.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну