Знайшов патрони у лісосмузі: криворіжця засудили за зберігання боєприпасів

Знайшов патрони у лісосмузі: криворіжця засудили за зберігання боєприпасів

Фото: Pixabay (ілюстрація)

У червні 2023 року Довгинцівський районний суд виніс вирок раніше судимому чоловіку за зберігання боєприпасів, які він знайшов у лісосмузі.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В березні 2023 року чоловік перебував в лісосмузі, яка знаходиться в Апостоловому Криворізького району. Там він знайшов поліетиленовий пакет, в якому лежали патрони.

124 знайдених боєприпаси калібру 5.45 міліметрів чоловікзабрав собі, без передбаченого законом дозволу.

Далі, рухаючись на міжміському потягу «Апостолово Кривий Ріг-Головний», містянин вирішив сховати їх в лісосмузі, яка знаходиться в Радушному Криворізького району.

11 травня 2023 року в ранкову годину обвинувачений приїхав в Радушне на попутному транспорті та попрямував в лісосмугу, де раніше сховав знайдені боєприпаси. Далі він забрав їх та поклав собі в сумку.

Після цього в цей же день, о 8:47, чоловік сів на міжміський потяг «Апостолово Кривий Ріг-Головний». Вийшовши на кінцевій, він був зупинений працівниками поліції.

Під час огляду місця події правоохоронці в його сумці виявили та вилучили 124 боєприпаси, які були упаковані в різні спеціальні пакети.

Відповідно до висновку експерта, вилучені патрони виготовлені промисловим способом, є боєприпасами-5,45-міліметрів проміжними патронами центрального бою зразка 1974 року до бойової нарізної вогнепальної зброї (автомати АК-74, АКС-74, АКС-74У, ручні кулемети РПК-74 та їх модифікації, вогнепальна зброя системи Калашнікова).

Патрони до стрільби придатні.

У суді чоловік повністю визнав свою вину.

Довгинцівський суд визнав його винним у кримінальному правопорушенні, а саме за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв.

На підставі угоди про визнання винуватості йому призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив криворіжця від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, з умовою періодично періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну