Коли Україна зможе приєднатися до НАТО

Коли Україна зможе приєднатися до НАТО

Фото: Перший Криворізький/архівне фото

Членство України в НАТО не є можливим, допоки триває війна, але Україна має вже зараз отримати чіткий та швидкий план вступу після її завершення.

Про це заявила журналістам прем'єрка Естонії Кая Каллас перед початком саміту НАТО у Вільнюсі.

"Також одним з питань, яке ми все ще обговорюємо, є членство України в НАТО. Звичайно, ми розуміємо, що це не може статися, поки триває війна. Ми дуже уважно прислухаємося до занепокоєння деяких союзників, і я думаю, що ми досягнемо хорошого компромісу. Це означає, що для України буде чіткий шлях до членства у НАТО, тому що членство в НАТО – це єдина найдешевша і реально працююча гарантія безпеки. І якщо війна закінчиться, тоді відкриється вікно можливостей, і Україна зможе приєднатися до НАТО", — сказала Каллас.

Вона долала, що потрібно визначити "конкретні кроки, як Україна потрапить до НАТО, коли війна закінчиться".

"І тому ми працюємо над цими дуже практичними кроками. Перше – це Рада Україна-НАТО, і це чіткий спосіб, як консультуватися з членами Альянсу на рівних, тому що це працює так, як працює стаття 4 для членів Альянсу. Існують також інші кроки, як зробити так, щоб, коли умови будуть виконані, ми були готові прийняти Україну", — заявила Каллас.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну