На Дніпропетровщині перевірили якість води у водоймах: чи відповідає нормам

На Дніпропетровщині перевірили якість води у водоймах: чи відповідає нормам

Фото: Перший Криворізький

На Дніпропетровщині в літній період здійснюється лабораторний контроль якості води на водних об’єктах в місцях масового відпочинку населення, як офіційно зареєстрованих, так і стихійних.

Про це повідомляє Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

За період з 30 червня по 7липня дослідили 11 проб води на мікробіологічні показники, в яких провели 38 досліджень, з них 6 (15,8 %) нестандартних.

В річці Дніпро в межах пляжів Парку культури і відпочинку «Придніпровський» та Монастирського острова міста Дніпро виділений холероподібний вібріон non О1/О139, який реєструється щорічно і не визиває захворювань на холеру.

Збудники інфекційних захворювань за вказаний період у воді водних об’єктів в місцях масового відпочинку населення на території області не виділялись.

Центр контролю та профілактики хвороб нагадує населенню, що у зв’язку з воєнним станом в країні і можливими непередбачуваними надзвичайними ситуаціями, з метою профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, відпочивати та користуватись водними об’єктами на території області необхідно лише в дозволених спеціально обладнаних місцях масового відпочинку при умові наявності рішень органів влади та місцевого самоврядування щодо їх відкриття та дотриманні всіх правил безпеки.

Звертаємо увагу, що на даний час на території Дніпропетровської області рішення щодо відкриття пляжів органами влади та місцевого самоврядування не приймались.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну