Криворіжця засудили за підробку паспорта та його використання у ломбарді

Криворіжця засудили за підробку паспорта та його використання у ломбарді

Фото: tribun.com.ua (ілюстрація)

Центрально-Міський суд Кривого Рогу виніс вирок місцевому мешканцю за підробку знайденого паспорту громадянина України та використання цього завідомо підробленого документу в ломбарді.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У середині квітня 2023 року, чоловік на площі Визволення в Центрально-Міському районі Кривого Рогу знайшов паспорт громадянина України, в якому на першій сторінці містилася фотокартка власника паспорту.

Після цього криворіжець став зберігати документ з метою підроблення та подальшого його використання.

В подальшому, у середині квітня 2023 року, він знаходився у сквері по вулиці Пушкіна у Центрально-Міському районі.

Там чоловік вклеїв на першу сторінку паспорту фотокартку з власним зображенням, на якій відсутні фрагменти відповідної частини відтиску рельєфної печатки, спробувавши придати йому вигляд справжнього паспорту громадянина України.

Крім того, 9 травня 2023 року, приблизно в 14:00, під час здійснення залогової операції надав працівнику ломбарду на проспекті Поштовому у Центрально-Міському районі вищезгаданий підроблений паспорт.

У суді чоловік беззаперечно визнав свою винуватість.

Було встановлено, що чоловік раніше не судимий, на обліку лікаря - нарколога не перебував та не перебуває, перебував на обліку у лікаря психіатра з 1994 року з приводу легкої розумової відсталості, знятий з нагляду в 2010 році.

Суд визнав чоловіка винним у кримінальних правопорушеннях, а саме підробленні офіційного документа, а також використанні завідомо підробленого документа.

Чоловіку призначили покарання у вигляді 1 року та 3 місяців позбавлення волі.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив криворіжця від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, з умовою періодично періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну