На Дніпропетровщині вакцинуватимуть дітей від кору

На Дніпропетровщині вакцинуватимуть дітей від кору

Фото: Перший Криворізький

Дніпропетровщина готується до проведення «наздоганяючої» (catсh-ap) кампанії по вакцинації дітей віком до 17 років проти кору та краснухи (КПК).

Про це йдеться на сторінці Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб у соцмережі.

Цей захід направлений на охоплення вакцинацією дітей, які з різних причин своєчасно не отримали щеплення проти кору та краснухи з метою недопущення виникнення спалахів небезпечних захворювань.

Спалахи кору в Україні та в нашому регіоні реєструються кожні 4-5 років. Останній відмічався у 2017-2019 роках, коли в області захворіло більше як 2,5 тисячі осіб, двоє людей померли.
.
Наразі розроблені маршрути логістики вакцин, формуються мобільні бригади, уточнюються дані за внутрішньо переміщених осіб та здійснюються інші заходи, щоб максимально в стислі терміни охопити вакцинацією незахищених дітей.

Всі батьки повинні проявити свідомість та перевірити вакцинальний статус своїх дітей, у разі відсутності щеплень, обов’язково з’явитись до сімейного лікаря для вакцинації.

Відповідно до затверджених нормативних документів діти, які не мають щеплень КПК не будуть допускатись до навчального процесу в заклади освіти та до відвідування оздоровчих закладів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну