На Дніпропетровщині викрили підозрюваних у заволодінні 11 мільйонами Фонду гарантування вкладів

На Дніпропетровщині викрили підозрюваних у заволодінні 11 мільйонами Фонду гарантування вкладів

Фото: Офіс Генпрокурора

Викрили 12 ймовірних учасників злочинної організації, яка діяла на території Києва та Дніпропетровської області. Підозрювані за допомогою фішингу заволоділи 11 мільйонами гривень коштів Фонду гарантування вкладів.

Про це йдеться на сайті Офісу Генерального прокурора.

Учасники незаконного угруповання спеціалізувалися на шахрайському заволодінні грошовими коштами з банківських рахунків громадян. Вони використовували фішингові посилання для отримання даних банківських карток громадян та надалі привласнювали гроші.

За такою схемою підозрювані також привласнили кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 мільйонів гривень, які знаходились на рахунку одного з приватних нотаріусів Києва. У подальшому ці кошти повинні були перераховуватися вкладникам одного з ліквідованих банків.

Підозрювані обманом змусили нотаріуса розкрити конфіденційні дані, після чого скористалися доступом до його рахунку через онлайн-банкінг.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігурантів.




Їм повідомили про підозру за несанкціоноване втручання в роботу інформаційних та інформаційно-комунікаційних систем, шахрайство, посів або вирощування снотворного маку чи конопель, привласнення обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, організацію або утримання місць для незаконного вживання чи виготовлення наркотичних засобів, а також незаконне виробництво, виготовлення, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

За клопотанням прокуратури усім підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без визначення застави.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну